Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Николай Ненчев: Придържал съм се към българския национален интерес

[post-views]
Не е обсъждан вариант за продажбата на военния санаториум в Поморие

n_nenchev„Натискът върху мен беше огромен. Натиск заради това, че съм се придържал строго към българския национален интерес и към интересите на Алианса, към който принадлежим“. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев пред журналисти, след като Софийска градска прокуратура му повдигна обвинение по чл. 282 от Наказателния кодекс днес, 23 ноември 2016 г. Обвинението е за споразумението с Полша за ремонт на двигателите на самолетите МиГ – 29, което накърнява интересите на руската компания, поясни министърът на отбраната. 
„Обвинението не ме безпокои. Убеден съм във всичко онова, което съм правил през тези години“, подчерта министърът на отбраната Николай Ненчев. 
Адвокатите на министъра на отбраната Радан Кънев и Петър Божков заявиха, че днес не са били предявени никакви материали по делото и това ще стане на следващ етап от процеса. Засега не може да бъде посочен и размер на сумата, за която е повдигнато обвинението. „Когато някой настъпи интереси, от това следват неприятности. Но когато се защитават интересите на Родината, не може да има такива последствия“, каза адвокат Петър Божков.

Становището на Софийска градска прокуратура, можете да видите тук

Коментар на Николай Ненчев от столичното следствие, можете да видите тук

Най-ново

Единична публикация

Избрани