Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шефът на германското разузнаване, предупреди за руски кибер атаки по време на изборите през 2017

[post-views]
Севернокорейски хакери са провели мащабна атака по време на лидерската среща в Ханой миналата седмица

cyber-atackkksМалко след инцидента с германския телеком началникът на германското разузнаване Бруно Кал предупреди, че Русия може да се опита да се намеси в предстоящите парламентарни избори с кибер атаки.
В интервю за вестник „Зюддойче цайтунг” шефът на германското разузнаване Бруно Кал посочва, че очакваните кибер атаки имат една единствена цел, а именно да причинят политическа  несигурност”.
„Европа е във фокуса на тези опити за разцепление, в частност Германия”, казва Кал.
Според различни западни разузнавателни служби, зад повечето кибер нападения в Евопа стои Русия или хакерски групи свързани с Москва, коментира Би Би Си.
Само преди няколко месеца германското контра разузнаване заяви, че Русия стои за поредица от кибер атаки срещу германските компютърни системи.
Основният заподозрян е руската хакерската група „Фенси Беър”, за която се предполага, че е атакувала и компютрите на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел.
Макар и парламентарните изборите в Германия да са година, германското разузнаване, очаква руските хакери да залеят мрежата с заблуждаващи новини, с цел манипулират обществените нагласи.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани