Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тактико-специално учение „Инженерен щит 2016“ проведоха военнослужещи от състава на 55-ти инженерен полк

[post-views]
Тактико-специално учение „Инженерен щит 2016“ проведоха военнослужещи от състава на 55-ти инженерен полк

resize_20161201040156_1Тактико-специално учение проведоха военнослужещите от 54-ти инженерен батальон със за командир – заместник-командира на батальона майор Николай Николаев.
Темата на учението беше „Действие на 54-ти инженерен батальон при осигуряване на инженерна поддръжка на механизирана бригада при прикритие на държавната граница”.
В хода на занятията, които се проведоха в землищата на град Белене, село Бяла вода и в българския участък на р. Дунав от км 577 до км 580, военнослужещите отработиха задачи по устройване, оборудване и поддържане на паромни преправи, дублиращи мостове, устройване на противодесантни заграждения на широка водна преграда, разрушаване на пътища и мостове и извършване на дейности по разузнаване и унищожаване на невзривени бойни припаси и импровизирани взривни устройства.
Офицер, планиращ учението, бе командирът на 55-ти инженерен полк полковник Росен Арабаджиев, а офицер, провеждащ учението – заместник-командирът на полка подполковник Иван Тишков.
За оказване на методическа помощ по планирането, подготовката и провеждането на учението присъства подполковник Петко Петков от Командването на Сухопътните войски. Благодарение на добрата подготовка на военнослужещите от 55-ти инженерен полк задачите бяха изпълнени професионално и на високо ниво.

Източник: http://landforce.mod.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани