Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Екип, координиран от МО, участва в най-мащабното учение на НАТО по киберзащита „Cyber Coalition – 2016”

[post-views]
Екип, координиран от МО, участва в най-мащабното учение на НАТО по киберзащита „Cyber Coalition – 2016”

cyber_coalition_exercise_focusonНай-мащабното учение на НАТО по киберзащита „Cyber Coalition – 2016” се проведе от 28 ноември до 2 декември 2016 г. В учението участваха над 700 експерти от почти всички страни-членки на Алианса, както и партньорски държави. Република България беше представена от съвместен екип, координиран от Министерството на отбраната, и с участието на представители от държавни и научни институции и частния сектор.
Основен елемент от учението бе симулирана кибератака, при която участниците работят съвместно за идентифициране на заплахата и минимизиране на последствията преди разпространението в националните системи. Отработени бяха методи за споделяне на информация за инциденти, както и процедури за съвместни защитни действия в случай на кибератака.
Съгласно целите на НАТО, киберзащитата вече присъства в много от ученията на Алианса като се провеждат и специфични учения, с фокус върху нея, като „Cyber Coalition“. Чрез тях личният състав, ангажиран с киберзащита, се подготвя да реагира адекватно на предизвикателствата в киберпространството чрез реалистични сценарии във виртуална среда.

Източникhttps://www.mod.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани