Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

mesi-deteМуртаза Ахмади е 6-годишното дете от Афганистан, което в началото на годината стана интернет-сензация, появявайки се с фланелка на арежентинския футболист Лионел Меси, направена от… найлонова торбичка. Братът на малкия запалянко собственоръчно е изработил екипа:

Той обича футбола, а любимият му играч е Лео Меси. Един ден поиска фланелка като неговата, но понеже сме много бедни, не можем да си позволим истинска. Затова му направих от пазарска торбичка, снимах го и качих снимките във Фейсбук. Не съм очаквал да стане известен.”

Още през февруари футболистът и УНИЦЕФ сбъднаха мечтата на малкия-голям фен на Меси и му изпратиха истинска фланелка, даже с автограф.
Оказва се обаче, че понякога получаваме повече от това, за което сме мечтали. Във вторник, след почти година очакване, героят на нашата история изпълни най-съкровеното си желание. Малкият Муртаза не само прегърна идола си, но и излезе на стадиона рамо до рамо с футболисите на Барселона. Детето беше толкова впечатлено от любимия си играч, че забрави, че трябва да напусне терена и се наложи един от съдиите да го изнесе на ръце.

Най-ново

Виж още

Избрани