Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Петима украински войници загинаха при сблъсък с проруските милиции

[post-views]
В Крим разкриха украински шпионин

655-402-krim-maskirani-voenni

Най-малко петима украински войници са убити при сблъсъци с проруските сепаратисти в Източна Украйна. Говорител на украинската армия определи битката край село Калиновка, Дебалцево като една от най-ожесточените и смъртоносни от началото на боевете през юли.
По информация на местните власти най-малко шестима войници са ранени, като не е изключено броят им да се увеличи. Кръстосаният артилерийски огън между украински военни части и проруските групировки е продължил около 2 часа. Украински източници съобщават за поне 20 жертви от противниковата страна, но тази информация все още не е потвърдена.
Дебалцево има стратегическо значение, с местоположението си по средата на пътя между сепаратистките столици Донецк и Луганск. Според Киев и Запада, проруските милиции в района действат с подкрепата на Москва, но   Кремъл отрича.
Поредните сблъсъци отново поставят темата Украйна като приоритет на международната сцена. Само преди дни Европейският съюз удължи санкциите срещу Русия, именно заради случващото се в източната част на страната и заради неспазване на Споразумението от Минск.

Най-ново

Единична публикация

Избрани