Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След атаката в Берлин – полицията обяви мащабно издирване на нападателя

[post-views]
Откраднат камион се вряза в 8 коли в Германия – българин пострада

germania-police

Германската полиция с нова следа за кървавата атака с камион в Берлин, при която загинаха 12 души.Ден след като следователи освободиха единствения заподозрян за нападението, няколко германски медии съобщиха, че властите вече издирват тунизийски гражданин.Операцията се провежда във всички страни от Шенгенската зона.
Информацията за новия заподозрян не е потвърдена от официален източник. Публикация в авторитетното списание Шпигел твърди, че при оглед на камиона-убиец следователите са открили под седалката на шофьора лични документи, собственост на родения през 1992 г. тунизиец Анис А. Изданието посочва още, че лицето от документа е известно с това, че в  миналото е използвало фалшива самоличност. Мащабната операция по издирването е съсредоточена в провинция Северен Рейн Вестфалия, където са били издадени лични документи на предполагаемия нападател. Междувременно германският президент Йоаким Гауг посети болницата, в която са хоспитализирани по-голямата част от пострадалите и призова германците да останат единни.

Йоаким Гауг – президент на Германия:

„Тази атака е нападение срещу нашия начин на живот. Ние трябва да отговорим с това да бъдем в помощ на хората в нужда и да останем сплотени, като се грижим един за друг. Благодарен съм на всички хора около мен и техните огромни усилия. Това свършиха блестяща работа, като помогнаха на пострадалите.”

Германските власти се опасяват, че нападателят може да е въоръжен и опасен, след като не успяха да намерят оръжието, с което е убил истинския шофьор на камиона.
Ако се потвърди, че едно от най-смъртоносните нападения в Германия е дело на бежанец, получил убежище, това е поредният тежък удар срещу германския канцлер Ангела Меркел и нейната политика на отворени врати за бежанците. Зачестилите инциденти с мингранти през последните месеци и нападението в Берлин допълнително разединиха германското общество.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани