Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

С държавни почести изпратиха в Русия убития в Турция посланик

[post-views]
С държавни почести изпратиха в Русия убития в Турция посланик

POSLANIK RUSIA

Русия отдаде последна почит на Андрей Карлов. В Москва убитият в Анкара руски посланик беше погребан с държавни почести. Дъпломатът беше удостоен посмъртно със званието „герой на Русия”.
На поклонението в централата на руското външно министерство се събраха близки и колеги на Андрей Карлов, за да почетат паметта му. Освен тях, на церемонията присъства президентът на Русия Владимир Путин, който отложи няколко предвидени събития, както и външният министър Сергей Лавров.
Междувременно в Турция стотици хора се събраха в руските дипломатически мисии, за да почетат убития дипломат. Отворени бяха съболезнователни книги. А улицата, на която се намира руското посолство в Анкара, ще бъде преименувана в чест на Карлов, съобщи турският министър на външните работи.
И докато Москва и Анкара са категочрични, че убийството няма да компрометира отношенията им, има разминавания в посоката на провежданото разследване. От Кремъл бързо се дистанцираха от твърденията на турските власти, че гюленисти стоят зад покушението на посланика.

Най-ново

Единична публикация

Избрани