Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Една от „черните кутии” на руския военен самолет пристигна в Москва

[post-views]
Една от „черните кутии” на руския военен самолет пристигна в Москва

cherni kutii rusiqРуските власти откриха една от черните кутии на военния самолет, който се разби в неделя в Черно море. Устройството, което съдържа информация с данни от полета на фаталния Ту-154, е върнато в Москва. Същевременно продължава издирването на телата на загиналите.
Един от може би най-задаваните въпроси в Русия, а именно каква е причината за катастрофата с военния самолет, ще получи своя отговор.
Екипите участващи в операцията съобщиха, че са засекли и още една от няколко черни кутии на самолета и е въпрос на време да я извадят от водата.
С двете устройства специалистите ще могат да кажат с точност каква е причината за катастрофата.
Засега основните версии за трагедията са пилотска грешка или технически проблем. Властите макар и малко вероятно не изключват и евентуален терористичен атентат.
До този момент са открити телата на най-малко 12 души. При трагедията от 25 декември загинаха 92 души, по голямата част от които руски музиканти, журналисти и военни.
Машината падна на път за Латакия в Сирия, където Академичният ансамбъл за песни и танци на Руската армия „Александров” трябваше да изнесе коледен концерт.
Междувременно руските авиационни власти обявиха, че преустановяват всички полети с самолети Ту-154, докато не бъдат изяснени точните причини за трагедията.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани