Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тайвански ученици шокираха света – облякоха се като нацисти на коледен парад

[post-views]
Тайвански ученици шокираха света – облякоха се като нацисти на коледен парад

taiwan-nazi-635x357Необичайното решение на група тайвански ученици да се облекат като нацисти по време на коледен парад шокира световната общност и доведе до оставката на директора им. Тинейджърите сами избрали тази маскировка, защото е лесно постижима на базата на ежедневните им училищни униформи.
Учениците пресъздадоха в близък до автентичния вид армията на Третия райх. Носеха знамена със свастики и дори имаха танк… от картон.
От министерството на образованието на Тайван веднага се самосезираха и призоваха училището да обърне по-сериозно внимание на историческата подготовка на учениците си. Министърът заяви, че ще бъде сформиран специален комитет, който да разследва случая.
Парадът предизвика негативната реакция на междуародната общност. Германия заяви, че тайванските ученици не са осъзнали, че нацистката символика е израз на презрение към човечеството. Израелската страна реагира особено остро и обяви, че историята и световното значение на Холокоста трябва да се изучават по-задълбочено.

Най-ново

Единична публикация

Избрани