Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Иванович спря с тениса


31-futbol Прогнозите на редица футболни президенти у нас се оказаха правилни. За разлика от други години. Всъщност става въпрос за липсата на свежи пари в професионалния български футбол. Много от проектите, които се пръкнаха около новия формат на първенството, вече буксуват сериозно. Оказа се, че дори човек с премерени претенции и амбиции, какъвто изглежда Крушарски, предугади бързото изчерпване на средства във футболните клубове. И реакцията не закъсня.
Първи драстичните промени декларираха от Горна Оряховица. Клубът „Локомотив“ попадна в графата „по милост“ в Първа лига, и макар да прави добро впечатление, се оказа, че няма необходимите средства да поддържа стандарта. Първо Курьор се спаси при Стойчо Младенов в Казахстан, а след това още четирима играчи, някои със сериозни заплати, бяха натирени с трудно разбираемо обяснение. Ден след Коледа от града на захарните заводи и популярния суджук си тръгнаха Цветан Генков, Тихомир Кънев, Янаки Смирнов, както и с вратарите Стефано Кунчев и Ивайло Сайков. Освобождаването им е уж по изричното настояване на спортно-техническото ръководство, с което УС се е съобразил. Договорите на футболистите ще бъдат разтрогнати по взаимно съгласие. Естествено. 
Очевидно се разкарват играчи с по-високи претенции и самочувствие като Генков и Кунчев. В същото време близък до „Борисовата градина“ вестник набързо „уволни“ от „Герена“ Мицански и още трима футболисти на „Левски“. Логиката в написаното също води до проблеми с финансите.
Като цяло към момента трансферите в българския футбол са сравними минусовите температури навън. Единствено по-сериозен трансфер се очаква, и то в изходящ план от „Лудогорец“, но при положение, че се намери достатъчно сериозен купувач за Джонатан Кафу. Останалото са само хипотези.
В „Левски“ и „ЦСКА – София“ със сигурност ще бъдат привлечени още няколко чужденци, ала и те ще бъдат с анонимно футболно минало за България. Ако не броите трансфер от Стара Загора в София за сериозен, разбира се.
Иначе „Славия“ вече заложи на „детската“ градина, което взе да дава положителен резултат, а в провинциалните отбори до края на първенството със сигурност ще се задоволят със статуквото. Докато не излезе някоя друга далавера. Или не последва вълна от предизвестени фалити. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани