Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нов хит в мрежата – белгийски монахини със свой YouTube канал

[post-views]
Нов хит в мрежата – белгийски монахини със свой YouTube канал

MONAHINIДигиталната комуникация завладява духовния свят. Монахини от Белгия показват в социалните медии забавната страна на отшелническия живот.
Бенедиктински сестри в Белгия пуснаха свои YouTube канал. Изненадващо видеоклиповете на монахините от Лопен, Западна Фландрия се оказаха толкова популярни колкото и тези на тийнейджърите блогъри, поп звезди и чудати котки. Сестрите използват новите технологии не само да създават съдържание, но и да разнообразят своя живот.

сестра Рафа:

„Това е нова форма на мисионерска работа. Не можем да пътуваме до Африка или Китай, но така нашите проповеди могат да достигнат там.“

В клиповете монахините разказват за призванието си и ежедневието в женския манастир. Те добре познават своята целева аудитория.

сестра Хана:

„Хората не четат книги, а гледат видеоклипове. И те не трябва да бъдат много продължителен, затова направихме осем кратки клипа вместо един дълъг.“

Видеоклиповете предизвикват голям интерес сред зрителите, разкривайки им какъв е отшелническият живот отвъд стените на бенедиктинския манастир. Монахините не ограничават присъствието си в дигиталната мрежа само с канал в YouTube, но имат и своя Фейсбук страница.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани