Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Действията на Българската армия в помощ на населението продължават

[post-views]
Действията на Българската армия в помощ на населението продължават

tank

Военнослужещи и техника от Българската армия продължават да оказват съдействие в преодоляването на последиците от усложнената метеорологична обстановка в Северозападна България. Мъжете в униформи денонощно се борят със стихията за да свържат блокирани  от снега села и градове.
Военните от модулно формирование за борба с бедствия и аварии от  Балчик и Зенитния полигон на Военновъздушните сили – Шабла помагат на населението и в светлата и в тъмната част на деня.
До малките часове тази сутрин  военните от Шабла с роторен снегорин пробиваха пътя между селата  Бежаново, Спасово и Рогозина. Почистени са 14 км. Машината е изминала 84 км.
В понеделник военните изтеглиха ТИР от пристанището в Балчик до квартала на града, поради невъзможност да изкачи наклона на пътя.  В същото време роторен снегорин  пробиваше пътя между селата Сенокос и Дропла.
Продължава работа и на воините от Балчик, които разчистват  пътя към селата Царичино – Кремена – Дропла и гр. Генерал Тошево. Роторен снегорин пробива преспите по  между селата Спасово,  Сърнено – Великово.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани