Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пакистан изстреля първата си ракета от подводница

[post-views]
Мащабни учения: Иран изстреля ракета от подводница

raketaПакистанската армия успешно изстреля първата си крилата ракета от подводница. Военни експерти посочват, че пускът може да доведе до въоръжена надпревара между Пакистан и Индия и то в момент, когато напрежението между двете съпернически страни е в една от най-високите си точки.
Крилата ракета клас Бабур 3, която е със малък обсег, но може да носи ядрени бойна глава, е изстреляна от района на Индийския океан. Това се казва в официалното съобщение на пакистанската армия, без да се уточнява от къде.
Премиерът на страната Наваз Шариф приветства успешния пуск и посочи, че това е поредното доказателство за технологичния напредък на страната и нейната самостоятелност.
Няколко часа преди ракетния тест индийското правителство обяви, че ислямисти, нахлули от територията на Пакистан, са убили трима цивилни в село в индийската част на област Кашмир.
От месеци в спорният между Индия и Пакистан район е арена на епизодични сблъсъци, които могат да прераснат във въоръжен конфликт, между двете ядрени сили.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани