Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В Италия разбиха престъпна кибермрежа събирала чувствителни данни за високопоставени личности

[post-views]
Севернокорейски хакери са провели мащабна атака по време на лидерската среща в Ханой миналата седмица

cyber-atackkksИталианската полиция разби компютърна престъпна мрежа, която събирала чувствителни данни за високопоставени политици и началници на влиятелни финансови институции.  
Италианската полиция посочва, че организатори на престъпна мрежа са  45-годишният ядрен инженер Джулио Окионеро и 49-годишната му сестра Франческа Мария Окионеро.
И двамата са италиански граждани, но живеят и работят в Лондон. Ръководената от тях мрежа в продължение на години е събирала чувствителна информация за ключови политици и началници на влиятелни финансови институции.
Сред жертвите им са двама бивши италианки премиери Матео Ренци и Марио Монти, кардинали от Ватикана, както и председателят на ЕЦБ Марио Драги.
В съобщението на италианската полиция се посочва, че мрежата освен с индустриален, се е занимавала и с политически шпионаж.
Разбиването на престъпната мрежата е станало възможно със съдействието на ФБР.
Италианските медии пък допълват, че задържаните са работи за влиятелни търговец на данни Луиджи Бизиняни, за която се знае,  чрез машинации от години управлява  Италия в сянка. Името на Бизиняни пък се свърза с една от най-влиятелни масонски ложи в света.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани