Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

И Доналд Тръмп жертва на „руските” хакерски атаки

[post-views]
Пробив в САЩ  – демократи и републиканци постигнаха споразумение

trump-usa

Скандалът в САЩ, че Русия стои за хакерските атаките срещу политическите институции в страната с нови измерения. Представители на службите, цитирани от агенция Ройтерс, твърдят, че Москва е събирала компрометираща информация и за избрания за президент Доналд Тръмп.
Разкритията са част от заключителни доклади на четирите американски разузнавателни служби за руската намеса в политически процес в страната, в частност президентските избори през 2016г. Независимо, че службите нямат преки доказателства за твърдения си, бъдещият президент на САЩ побърза да ги отхвърли. Малко след появата им в няколко американски медии Тръмп написа в социалната мрежа Туитър: „Фалшиви Новини- Истински политически лов на вещици”. Москва също реагира и отрече да е събирала компрометираща информация за Тръмп. Не на това мнение е директорът на националната служба за сигурност Джеймс Клапър, който пред Комисията по разузнаването към Сената, заяви:

Джеймс Клапър – директор на Националната служба за сигурност на САЩ:

„Имаме твърдото убеждение, че президентът Путин е наредил намеса в президентската предизборна кампания. Целта е била да се подкопае обществената вяра в американския демократичен процес. По време на кампанията Русия се е опитала да увеличи изборните шансове на Тръмп, чрез дискредиране на опонента му Клинтън.”

Междувременно ФБР обяви, че има преки доказателства, че руските агенти зад хакерските атаки срещу предизборната кампания на кандидата на демократите Хилъри Клинтън, са успели да се добера и до електронната поща на републиканците.

  Реакцията на Тръмп в Туитър:

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани