Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Началникът на отбраната генерал Константин Попов проведе годишна среща с Асоциацията на военните аташета

[post-views]
Началникът на отбраната генерал Константин Попов проведе годишна среща с Асоциацията на военните аташета

img_2881„Бих искал да Ви уверя, че през 2017 г. усилията на Щаба на отбраната ще бъдат насочени към по-нататъшно изграждане и модернизиране на Въоръжените сили и за издигане авторитета на Република България в съвременната сложна среда на сигурност“. Това заяви началникът на отбраната генерал Константин Попов на традиционната си годишна среща с Асоциацията на военните аташета, акредитирани в Република България днес, 11 януари 2017 г., в резиденция „Лозенец“.
Генерал Константин Попов запозна военните аташета с процесите на модернизация на Въоръжените сили чрез реализирането на проектите от Програмата за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България 2020, както и с ролята на Щаба на отбраната при осъществяване на поставените водещи цели по изграждането на нова Българска армия. Фокусът на Щаба на отбраната винаги е бил поставен върху развитието и мотивацията на личния състав, подчерта той. Генерал Попов акцентира върху проведените през изминалата година съвместни подготовки и учения с участието на български военнослужещи, както и на включването на военни контингенти от страната ни в операции и мисии зад граница.
На срещата полковник Димитър Димитров от дирекция „Стратегическо планиране“ представи брифинг за състоянието на българските въоръжени сили.
Началникът на отбраната изказа увереност, че ползотворната съвместна работа с представителите на Асоциацията на военните аташета, акредитирани у нас, ще продължи и през настоящата 2017 година.
На срещата присъстваха заместник-началниците на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов и вицеадмирал Емил Ефтимов, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирите на Сухопътните войски и Военновъздушните сили генерал-майор Андрей Боцев и генерал-майор Цанко Стойков, директори на дирекции от Щаба на отбраната.

Източник: https://www.md.government.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани