Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военнослужещи изпълниха задачи в помощ на населението

[post-views]
Военнослужещи изпълниха задачи в помощ на населението

VVS-01Личен състав и техника от Военновъздушните сили (ВВС), Военноморските сили (ВМС) и Сухопътните войски (СВ) продължават изпълнението на задачи в помощ на населението и днес 12 януари 2017 г. Две модулни формирования за борба с бедствията и авариите от Военновъздушните сили оказват съдействие за овладяване на последствията от усложнената зимна обстановка в област Добрич. Един роторен снегорин и един АТС-95Г от военното формирование 28 770 – Балчик се включиха в снегопочистването на общинската пътна мрежа по маршрут Балчик – Кремена – Дропла – Малина – Преселенци и обратно. Роторен снегорин на военно формирование 36 780 – Шабла оказва съдействие в снегопочистването на общинската пътна мрежа на община Генерал Тошево по маршрут Бежаново – Спасово – Сърнино – Преселенци.
В област Варна от сутринта военнослужещи с машина БАТ-М и един джип „Мерцедес” G-270 от военното формирование 34 410 – 9 – Варна от състава на ВМС продължават оказването на помощ по снегопочистването на пътната инфраструктура в област Варна по пътя с. Каменар – Аксаковска панорама.
В област Сливен военнослужещи с четири високопроходими машини от военното формирование 22 220 – Сливен от състава на СВ извършват снегопочистване на пътната инфраструктура.

Източник: https://www.mod.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани