Информационен център на Министерство на oтбраната

Началникът на отбраната и кметът на София инициират изграждането на параклис-мавзолей във Военна академия – София

rakovski_voenna_akademiqНачалникът на отбраната генерал Константин Попов и кметът на София Йорданка Фандъкова учредяват Инициативен комитет за изграждането на параклис-мавзолей във Военна академия – София, който да почете загиналите преди почти век български воини в Първата световна война.   
„Параклис-мавзолей, който да припомни забравеното и да събере по частица от всичките славни пехотни, кавалерийски, пионерни и въздухоплавателни полкове и дружини, и бойни флотски части на храбрата българска войска“, пише в обръщението на учредителите към всички родолюбиви българи, които се прекланят пред подвига на отдалите живота си за свободата и независимостта на Република България. 
На 27 януари 2017 г., от 11.00 часа, в зала „Раковски“ във Военна академия „Г. С. Раковски“, началникът на отбраната и кметът на София организират събитие по учредяването на Инициативния комитет, на което канят желаещите да подкрепят тяхното „патриотично и почтително към славната история на страната начинание – в памет на тези, които живяха честно преди нас и за тези, които ще дойдат и след нас“, пише още в обръщението.

Източник: https://www.mod.bg/

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top