Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В Комисията по отбрана: Шампанско за бъдещия президент

[post-views]
В Комисията по отбрана: Шампанско за бъдещия президент

1-komisiq-otbranaСъс специален тост с шампанско, вдигнат в чест на новоизбрания президент Румен Радев, прикaлючи работата си Комисията по отбрана в 43-то НС. Предложи го заместник-председателят й Валентин Радев. „Тази година и заради високия рейтинг на армията начело на държавата като президент на България застана генерал“, заяви той и добави, че въпреки че партията му е в опозиция, „така се прави и така е цивилизовано-успех на него и успех на всички!“ –и вдигна тост „за нашия президент, защото е военен“.
„За новия върховен главнокомандващ“, допълни другият зам.-председател на  комисията Янко Янков. Медиите, отразяващи армейските проблеми, бяха специално поканени на последното в 43-ия парламент, 61-во заседание на комисията.
Специално за „Българска армия“ председателят на комисията Михо Михов обобщи важните неща в отбраната, групирани в три направления – състоянието на отбраната и боеспособността на ВС, стабилизиране и съхраняване на социалния и професионален статус на военнослужещите, особено – на бъдещите офицери – курсантите от НВУ, създаване на обстановка в обществото за справедлива оценка на воинския труд и качествата на офицерите, сержантите и войниците, които те носят в съхраняване на ценностната система на обществото. По отношение на бъдещето на двата проекта за модернизация – на ВВС и на ВМС той заяви, че има риск от компрометиране на проектите, ако следващото правителство забави дори със седмица вземането на сериозните решения.
От името на опозицията Ангел Найденов поздрави ръководството на комисията за начина на организиране на работата – с професионализъм и присъщ педантизъм, „който беше за добро“. В парламентарния контрол  въпросите на отбраната са сред най-често задаваните. „Няма сериозен въпрос от отбранителната политика или от отбранителните способности на ВС, който да е пропуснат“, заяви Ангел Найденов. „Трябва да създадем увереност и перспектива за служба в армията“, каза той.
Добри думи за медиите казаха всички членове на комисията.
По предложение на Михо Михов всички си направиха „възрожденска снимка“. Той обобщи, че лесно се работи с интелигентни хора…

Най-ново

Единична публикация

Избрани