Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Генерал Константин Попов: Довиждане, а не сбогом!

[post-views]

1-popov-bocevВие сте хората, на които съм разчитал, на които съм вярвал и на които искам да кажа довиждане, а не сбогом. Това каза началникът на отбраната генерал Константин Попов по време на разялата му с личния състав на щабовете на Съвместното командване на силите и на Сухопътните войски вчера. Това, което представлявам аз, е всъщност: Константин Попов, изграден от Българската армия, ако кажа сбогом, означава да кажа сбогом на себе си, а аз не мога да кажа такова нещо, заяви той.
Сред присъстващите в залата бяха командващият на СКС генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на СВ генерал-майор Андрей Боцев, генерали, офицери, сержанти, цивилни служители. В кратката делова церемония имаше много искреност.
„Както знаете, на 2 декември си пуснах рапорта за прекратяване на воинската ми служба. Вече има и указ на президента. За мен е чест, че сте тук, за да мога да ви благодаря, че сме работили заедно“, започна той словото си и накратко представи своите „37 години и повече под пагон“:
„В „Граф Игнатиево“ отидох през 1984 г., излязох през 2005 г. Бях командир на звено, командир на ескадрила, шест години командир на база. След това международни длъжности. Заместник-командир на ВВС. Командир на ВВС 5 години. Заместник на началника на отбраната, началник на отбраната“.
През всичките тези години съм се стремял да работя в екип и може би поради това е имало движение напред, сподели генералът. За времето, в което беше началник на отбраната, каза: „Това бяха уникални месеци за мен”. И изброи три постижения през тези 11 месеца.
„Първото – мисля, че няма друга такава година, в която проектите за инвестиционни разходи на стойност 2,3 млрд. лева да се гласуват в парламента. И съм сигурен, че тази година ще има още един проект – за Сухопътните войски, който ще се гласува“, заяви той.
Генерал Попов напомни и за промяната в закона за отбраната, с която за първи път от 25 години се увеличават правомощията на началника на отбраната и на Щаба на отбраната. „И другото, с което може би ще се запомни тази година – благодарение на огромните усилия започнахме изпълнението на страшно много задачи. Няма друга такава година, в която толкова много хора, основно от Сухопътни войски, да изпълняват задачи по третата мисия като участие в охраната на границата, виждате сега и в това бедствено положение колко много хора работят. Искам да ви благодаря, че бяхме заедно през тази година“, изтъкна генерал Попов.
Искам да ви пожелая да продължите устремно само напред, нагоре, имате прекрасни командири, с които работихме в екип, да благодаря на генерал Тодоров, на генерал Боцев, на всички, които стоят на първи ред, на всички, които сте отзад, да ви пожелая много здраве и щастие, каза началникът на отбраната. 
И допълни: „Желая ви наистина само успехи и само победи. За мен беше чест!“.
 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Андрей Рангелов

Най-ново

Единична публикация

Избрани