Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Москва е категорична: Скандалът с Тръмп е зле изпълнена комедия

[post-views]
САЩ тестват ракета със среден обсег, Москва негодува

usa x russiaКремъл твърди, че скандалът с компрометиращата информация за Доналд Тръмп е заговор на администрацията на президента Обама, целящ да попречи на подобряването на отношенията между Москва и Вашингтон. Идеята, че новоизбраният американски президент може да стане жертва на шантаж от страна на Владимир Путин беше обявена за несъстоятелна.
В Москва съществуването на доклад, изготвен от бивш член на британското разузнаване и съдържащ  данни за измами по време на предизборната кампания, кадри от хотелски стаи и информация за мащабни сделки с недвижими имоти на Доналд Тръмп, беше определено като „пълна измама”.
Говорителят на Комисията по международни отношения в Руската Дума, който е имал бизнес-отношения с един от синовете на Тръмп, заяви:

„Ако имаше и най-малкото доказателство за истинността на твърденията, то вече щеше да бъде публикувано в американските медии. Администрацията Обама прави всичко възможно да маргинализира Русия преди да предаде Белия дом.”

В Русия са изненадани от политическата буря, която се зави над САЩ след президентския вот. Много политически дейци се обединиха около тезата, че последствията за Доналд Тръмп ще са сериозни и това е едва първият от много удари, които предстоят.
Фьодор Лукиянов, председател на неправителствената организация Съвет за външна и отбранителна политика, счита скандала за инсценировка, която няма за цел да отстрани Тръмп от президентския пост, въпреки че процедура по импийчмънт не е невъзможна. „В Русия ситуацията се разглежда като доказателство за дълбока политическа криза в САЩ”, допълни Лукиянов.

Най-ново

Единична публикация

Избрани