Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тържествен старт на годината

[post-views]
Тържествен старт на годината

Новата учебна година беше тържествено открита във всички военни формирования на Сухопътните войски. В Стара Загора се проведе ритуал, в който участваха воини от в. ф. 24150, 54230, 44200, 48430 и 54140 от гарнизона, съобщиха от СВ. Строят бе приет от командира на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов , който отдаде почит на бойното знаме на бригадата и поздрави военнослужещите с думите „Желая на вас и вашите семейства крепко здраве, щастие, лични и професионални успехи, сила и воля да  изпълним поетите ангажименти през новата 2017 година“. Ритуалът приключи с преминаване в тържествен марш.

С ритуал по посрещане на бойното знаме тържествено бе открито началото на подготовката за 2017 г. и в 101-ви алпийски батальон – Смолян. В кратко слово командирът на формированието подполковник Димитър Кацаров благодари за добре свършената работа и запозна личния състав с предстоящите задачи за 2017 г.

Личният състав на 55-и инженерен полк постави началото на подготовката през 2017 г. в тържествена обстановка с посрещане на бойното знаме и приемане на строя от командира на полка полковник Росен Арабаджиев. В словото си той благодари за всеотдайността и отговорността, които военнослужещите и цивилните служители влагат в изпълнение на отговорните задачи и посочи основните насоки за работа през 2017 г. Тържество се състоя и във в. ф. 44220 – Пловдив, от състава на 55-и инженерен полк.

„Ден на отворените врати“ с показ на въоръжение и техника организираха в. ф. 42600-Мусачево и в. ф. 22790 – Горна Оряховица. Заместник-командирът на в. ф. 42600 майор Наталия Иванова произнесе слово, в което посочи новите военнополитически реалности, свързани с членството ни в НАТО и ЕС и задачите пред формированието през 2017 г. В батальона за ЯХБЗ и Е – Мусачево беше отворена експозиция в музея на формированието, чиято техника датира от 1952 г.

Във в. ф. 24490 – Асеновград ритуалът започна на строевия плац с посрещане на бойното знаме на полка В приветствието си към личния състав командърът на 4-и Артилерийски полк полковник Лъчезар Мишев постави акцент върху основните задачи за 2017 г. Той изтъкна, че от септември личният състав участва в операция за съвместни действия с МВР за изпълнение на допълнителни задачи по българско-турската граница, като в тази операция бяха изпълнени повече от 550 задачи.

11 -SV1И във в. ф. 52590 – Ямбол от състава на Втора механизирана бригада тържествено бе открита учебната 2017-а. Командирът на формированието подполковник Атанас Георгиев прие строя и се обърна към личния състав с пожелания за успешна подготовка и високи резултати през новата учебна година.

С тържествена церемония беше поставено началото на подготовката през 2017 г. във в. ф. 26 400-Благоевград. Командирът на формированието подполковник Иван Иванов подчерта, че и предстои усилена подготовка по трите мисии на БА. Под съпровода на Представителния оркестър на СВ личният състав премина в тържествен марш. Новата учебна година бе открита с тържествени церемонии и в останалите формирования на СВ.
 

Най-ново

Единична публикация

Избрани