Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Внесоха обвинителния акт срещу Николай Ненчев. Бившият шеф на разузнаването с второ обнинение

[post-views]
Вековна традиция в Благоевград – осветиха бойно знаме на В.Ф. 26400 в града

ЬЬЬЬСофийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу министъра на отбраната в оставка Николай Ненчев.
Той е обвинен в престъпление по служба, извършено при условията на продължавано престъпление, с две отделни деяния, осъществяващи поотделно състава на едно и също престъпление.  внесе втори обвинителен акт срещу бившия директор на Националната разузнавателна служба  генерал Кирчо Киров.
Според  държавното обвинение, за времето от  май до септември 2015 г.  Николай Ненчев не е изпълнил служебните си задължения, регламентирани в Закона за отбраната и въоръжените сили  и не е осигурил авиационната безопасност и летателната годност на военно въздухоплавателни средства от изтребителната авиация на ВВС на страната ни. Предстои Софийски градски съд да насрочи разглеждането на делото.
От своя страна Кирчо Киров  е обвинен, че заедно със своя доверен служител, Димитър Лидарев , началник на водещо структурно звено във ведомството, за 5 години са присвоили, от 2007 до 2011 та,  над 5 милиона е 100 хиляди лева в евро и щатски долари. Парите отивали за агенти  и работата им по интегрирането на България в ЕС. Разпитаните 15 разузнавачи обаче разказали на разследващите, че такива дейности не са извършвали.

Най-ново

Единична публикация

Избрани