Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лавина затрупа хотел в Италия – взе 4 жертви, над 20 души са в неизвестност

[post-views]
Лавина затрупа хотел в Италия – взе 4 жертви, над 20 души са в неизвестност

Най-малко четирима души са загинали, след като лавина затрупа хотел в Централна Италия. Спасителите на място считат, че повече от 20 души, сред които и деца, все още са затрупани в сградата. Друга жертва е открита под дебел снежен слой близо до мястото на инцидента в подножието на планината Гран Сасо в район Абруцо.
Трима души са намерени живи и им е оказана медицинска помощ. В хотела са регистрирани 22 гости, включително деца, и 10 души персонал. По-голямата част от тях все още са в неизвестност.
Огромна снежна вълна удари и разруши 4-етажната сграда часове след като земетресение разлюля район Абруцо. Снимки от хотела показват  повсеместно разрушение и бедствени условия.

Зимната обстановка затруднява достъпа до мястото на инцидента, прогресът е бавен, а според спасителите няма признаци на живот.
​Новият председател на Европейския парламент Антонио Таяни изрази общата европейска съпричастност към трагедията:

Антонио Таяни – председател на Европейския парламент:

„Гражданите са ужасени, а климатичните условия са много лоши. От името на парламента изпращаме нашата солидарност към всички европейци, които изживяват толкова драматични моменти.”

Сняг, скали и дървета са затрупали всичко, а от силата на лавината хотелът се е преместил на поне 10 метра от местоположението си. След координирана акция пожарникари, планински спасители, медицински екипи и полиция в крайна сметка успяха да влязат в хотела през един от прозорците и да изведат живи част от затрупаните хора.

Най-ново

Единична публикация

Избрани