Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Пожарната – с нови кадри

2 - POJARNAМиналата година нашите служители са реагирали на повече от 51 000 произшествия. Само пожарите са 37 000. За съжаление, при тях загинаха 129 граждани. Други 298 пострадаха. Хубавото е, че повече от 600 са пряко спасени от екипите на главната дирекция. Това каза в интервю за радио „Фокус“ директорът на Главна дирекция „Пожарна и аварийна безопасност“ главен комисар Николай Николов.
За аварията в Хитрино той казва, че това е най-тежкото произшествие с опасни вещества в Европа за миналата година. Оценката му за действията на огнеборците и спасителите е отлична. През 2016 г. подчинените на Николов оказаха помощ и в Македония. 
Главният комисар отчита засилен интерес къвм службата в дирекцията. През 2016 година са напуснали 170 човека, а са назначени 671 служители. През тази година трябва да продължим с тези наши усилия, трябва да назначим, подготвим и обучим приблизително още 800 човека, за да можем да отговорим на изискването всеки един екип да е минимум от трима души, отчита директорът. Има възможност за подбор на най-добрите, защото за едно място се борят между 7 и 8 човека. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани