Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Плувец стана най-добър млад спортист на България

[post-views]
Родни звезди участваха в Световния ден на снега

31--pluvec-ministarПлувецът Антъни Иванов спечели приза „Най-добър млад спортист на България за 2016 г“. В анкетата, която се организира от сайта за детско-юношески спорт Viasport.bg и S Media за 6-а поредна година, 17-годишният търновец събра 378 точки от вота на спортните журналисти.
През изминалата година Антъни спечели сребърен медал от европейското първенство за младежи в Унгария на 200 м бътерфлай. Участва на полуфинал в дебютното си европейско за мъже в Лондон, плува и на световното в малък басейн за мъже в Канада, където записа престижното 15-о място. Направи десетки поправки на национални рекорди в различни дисциплини и възрасти.
На второ място в допитването се нареди Катрин Маноилова. 16-годишната състезателка по шорттерек събра 341 т., след като през 2016 г. спечели два бронзови медала от Вторите зимни младежки олимпийски игри в Лилехамер. Катрин не присъства на церемонията, тъй като в момента е на европейско първенство за мъже и жени в Италия.
Трети в класацията на младите таланти до 19 г. е най-малкият ни участник на олимпийските игри в Рио де Жанейро – Ангел Кодинов. Състезателят по кану-каяк събра 246 т. и изпревари победителя от 2015 г. – Даниел Асенов (бокс).
Боксьорите обаче имаха най-голямо присъствие в „златната десетка“, тъй като освен Тайсъна, място в нея намериха и европейските шампиони при девойките и юношите – Еми-Мари Тодорова и Иван Атанасов.
 Освен тях място в топ 10 намериха баскетболистът на турския „Фенербахче“ Йордан Минчев, световният шампион за юноши по самбо Божидар Темелков, тенис-надеждата ни Адриан Андреев и младият плувец Петър Божилов.
За „Отбор на годината“ (до 19 г.) бе определен националният отбор по тенис за момичета до 12 г. – Катерина Димитрова, Денислава Глушкова и Стела Пеева, който спечели Европейската отборна купа за тази възраст за пръв път в историята на българския тенис.
За най-добър треньор на подрастващи (до 19 г.) спортните журналисти определиха наставника на Катрин Маниолова – Асен Пандов.
Специална награда „Вдъхновяващ успех“ получи отборът по водна топка за юноши младша възраст на „Локомотив Никола Нанов“ с треньор Георги Гаджев, спечелил за първи път в историята на този спорт у нас трофей на силен международен турнир в Сърбия.            

Най-ново

Единична публикация

Избрани