Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Родни звезди участваха в Световния ден на снега

[post-views]
Родни звезди участваха в Световния ден на снега

31-skioriНосителят на Световната купа в паралелните дисциплини по сноуборд Радослав Янков зарадва децата в Банско днес за шестото издание на Световния ден на снега. След поредната си тренировка Радо се снима с новите надежди в ските и сноуборда на Бъндеришка поляна. Специално за 6-ото издание на Световния ден на снега концесионерът на ски- зона Банско – „Юлен“, пусна за поредна година лифт карта за деца до 12 г. само за 1 лев. Намалението е във връзка с глобалната инициатива на ФИС, чиято цел е да запали подрастващите за зимните спортове, ще има и за възрастни, студенти и ученици. 
Световният ден на снега се празнува през 2017-а година в 42 държави и в общо 500 зимни курорта и ще обхване над 800 000 деца. Миналата събота празникът бе в Боровец, а освен в Банско Световният ден на снега се отбелязва и в Пампорово и в София в Южния парк. В Боровец по-напредналите и уверени в уменията си скиори пък се спуснаха по предварително нареденото трасе на писта „Рила“ , като направиха спусканията си под зоркия поглед на легендата на българските ски – Петър Попангелов. Самият Попангелов поздрави малките спортисти и раздаде своя снимка с автограф. Иначе уникално събитие ще отбележи второто издание на Витоша Зимен фест, който предстои на 21 януари край х. „Алеко“. За първи път в България ще бъде организирано зимно спускане с велосипеди върху сняг за време. Шоуто в планината ще започне точно в 12.00 ч. със старт на плаца през хижата, трасето ще е дълго 800 метра и ще завърши на долна станция на Романския лифт. Шоуто със снежното спускане на велосипедите ще допълни богатата програма, която организаторите са подготвили за второто издание на Витоша Зимен Фест. 
Предвидени са множество демонстрации, състезания, забавни игри и викторини. Пред х. „Алеко“ ще бъде нареден паралелен слалом, по който децата да могат да изпробват уменията си. Ски-учители от „Витоша ски“ ще помагат безплатно на малките скиори да повишат уменията си. Празникът е насрочен за 21 януари, събота, от 11 ч. пред х. „Алеко“. София 2018 се включва за втори път в отбелязването на Световния ден на снега с организирането на Витоша Зимен Фест.     

Най-ново

Единична публикация

Избрани