Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сух режим в Първа лига

[post-views]
Ван Бастен шокира футбола


32-цска Отборите от елита на България по футбол съвсем закъсват с привличането на сериозни попълнения. Разбира се, изненадата за милионен трансфер може да дойде всеки един момент в Лудогорец, но останалите отбори се задоволяват със свободни анонимни чужденци и разменят футболисти от вътрешното първенство. По принцип нищо интересно. Направо скука. Просто сух режим. За малко пари – толкова.
Абсурдно е обаче, че навсякъде не дават шанс на младите си футболисти. Шубето очевидно е голям страх. Онзи ден младите резерви на „Евертън“ разбиха на пух и прах звездната селекция на Гуардиола в „Манчестър Сити“. И хората са доволни. Идва ново поколение.
У нас няма как да дойде ново поколение. Напълни се отново със знайни и незнайни чужденци, които трябва да пазят страхливия гръб на българските треньори. Жалка, но вярна констатация.
Като започнем от „Локомотив“ Пд, където Еронясан махна двама обявени за переспективни българи, за да  даде хляб на чужденци на пенсионерска футболна възраст. Да, Едо пусна да играе хлапак в края на миналата година, което очевидно е било просто параван.
Иностранци от малко популярни футболни отбори, предимно на Балканите, се настаняват в родния футбол. Навсякъде от Варна до Монтана. И дори вече на мениджърите не им се налага да обясняват как доведените чужденци са били най-перспективните в своите страни, когато са правени селекции в… детските градини. Уважаеми читатели, умишлено не споменавам имената на привлечените в Първа лига футболисти от чужбина. Няма смисъл. Тъжно е обаче, когато клуб като този в Борисовата градина не намира път към момчета като Головодов. Още много тъжни факти има.
В същото време две от големите имена в историята на ЦСКА поеха към Разград. Ради Здравков ще води втория тим на „орлите“, а легендарният централен нападател на ЦСКА Спас Джевизов ще бъде селекционер. Джевизов дори си позволи да направи коментар относно ЦСКА-София и „Българска армия“. Според бившия голаджия отборът на Стамен Белчев няма общо с автентичния ЦСКА. „Това сега не е ЦСКА, а някаква пародия! Не ходя на мачове и няма да стъпя на „Българска армия“. Не ме интересува този клуб, този отбор просто не съществува. „Лудогорец“ в момента е единственият светъл лъч за българския футбол. Там се работи по европейски образец, развива се школата, има всичко необходимо за децата,“ коментира Джевизов. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани