Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

12-и Световен фестивал на анимационния филм – Варна, гостува в НДК

[post-views]
„Берлинале“ за 67-и път

Най-доброто от 2016 година в кино “Люмиер” 

25-Kikoriki2
Каската ,,Подобринаторът“ въвлича в приключения героите от руския филм ,,Кикорики“:Легенда за златния дракон“на режисьора Денис Чернов,.
Избрани филми от Световния фестивал на анимациония филм – Варна ще види публиката в Националния дворец на културата от 27 до 29 януари в кино „Люмиер“. В програмата влизат 3 пълнометражни филма и 3 сборни късометражни селекции от по 75 минути.
Предвидено е и организирането на детска работилница в зала 4 на НДК в периода 25-27 януари, от 14 до 17 ч. Участие в нея ще вземат лектори от Нов български университет и талантливи деца от столицата. Менторите ще помогнат на децата да направят своя първи рисуван филм, който ще бъде прожектиран на 29 януари в кино „Люмиер”.
Освен прожекциите и работилницата в програмата на фестивала е предвидена и изложба „От кухнята“ с рисунки и ескизи на режисьори на анимационни филми. Заглавието и експозицията разкриват процеса на работа по тези филми и ще позволи да надникнем зад кулисите на анимационната работа. Изложбата ще е разположена на полуетаж – изток“ в НДК от 17 до 29 януар

Най-ново

Единична публикация

Избрани

No data was found