Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Румен Радев встъпи в длъжност

[post-views]
Румен Радев встъпи в длъжност

Президентът Румен Радев встъпи в длъжност с официална церемония в центъра на София. 
21 артилерийски салюта оповестиха смяната на върховния главнокомандващ на българската армия. Площадът беше огласен от националния химн.
Ще бъда президент, който безкомпромисно ще отстоява правата, интересите и достойнството на своя народ. Това заяви Румен Радев във встъпителната си реч, приемайки властта от предшественика си Росен Плевнелиев.

Източник видео: https://nova.bg/
radev plevnЗа мен е огромна чест и отговорност да приема поста на държавен глава от президента Плевнелиев.  Днешната церемония има своя дълбок смисъл. Тя е израз на надежда за промяна. Но е и израз на приемственост, без която няма как да се гради държавност. Искам да благодаря на президента Плевенелиев и на всички президенти до сега за усилията им изграждането на демократична България, каза още той.
Президентът Радев обърна внимание на паметника на Незнайния воин като на свято за България място. „На такова място човек най-ясно осъзнава отговорността да застане начело на държава с дълбоки корени, отстоявала своето бъдеще на кръстопътя на историята. За последните три десетилетия България измина сложен и труден път, изпълнен с препятствия и грешки, разпиляхме енергия и загубихме време, но неотклонно следвахме посоката си – мирен преход към ново общество, част от обединена Европа”, посочи той.
„Нека заедно градим едно по-справедливо общество, основано на закона и морал, на свободата, толерантността и солидарността. Общество, което не е заложник на миналото, а творец на бъдещето”, добави Радев.
В края на словото си той заяви безкомпромисност към правата и интересите на българите.
radev plevn„Ще бъдат президент на всички български граждани, независимо от партийна принадлежност, етнос и религия. Президент на диалога и помирението, на сътрудничеството и баланса. Ще работя за обединяване на усилията в намирането на най-добрите решения за България. Но нека е ясно едно – ще бъда президент, който безкомпромисно ще отстоява правата, интересите и достойнството на своя народ. Вярвам, че имаме сили да посрещнем всякакви изпитания, вярвам в доброто бъдеще на България и всички нас. Най-важното е да осъзнаем силата си и да продължим напред”,завърши речта си Радев.

Президентът Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова посрещнаха президента Румен Радев, първата дама Десислава Радева и вицепрезидента Илияна Йотова пред парадния вход на президентската институция.
Предстои президентът Росен Плевнелиев и президентът Румен Радев да проведат среща в Зелена зала, а двамата вицепрезиденти – в кабинета на вицепрезидента Маргарита Попова.
zx450y250_2904250След срещата, президентът Румен Радев изпрати президента Росен Плевнелиев на парадния вход на президентската институция на бул. „Дондуков“ 2, а вицепрезидентът Илияна Йотова – вицепрезидента Маргарита Попова.
Пред парадния вход са се събрали десетки граждани и гости на столицата. 
Плевнелиев и Попова бяха изпратени с аплодисменти от събралите си граждани. Пред парадния воход на институцията е й цялата администрация на Росен Плевнелиев, с която работи през последните 5 години.

Най-ново

Единична публикация

Избрани