Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентът Румен Радев подписа укази и обяви екипа си

[post-views]
Световните медии за резултатите от балотажа в България

radevПрезидентът Румен Радев подписа първите си укази като държавен глава и обяви екипа си.
Румен Радев постановява Президентството да се състои от Администрация на президента и съвети, които да подпомагат президента и вицепрезидента при изпълнението на правомощията им. Към Администрация на президента се създават пет съвета – консултативни органи, които ще участват при вземането на решения, формирането на позиции и становища, както и при предприемане на инициативи в конкретни области на обществения живот: Съвет „Външна политика, сигурност и отбрана; Правен съвет; Съвет “Духовност и култура”; Съвет “Икономическо и социално развитие” и Съвет “Образование, наука и иновации”.
С Укази Румен Радев назначи Димитър Стоянов за Главен секретар на Президента на Републиката, Иво Христов за Началник на кабинета на Президента, Надя Младенова за Началник на кабинета на вицепрезидента, Емилия Друмева за Секретар по правни въпроси, Атанас Кръстин за Секретар по външна политика.
С други свои укази държавният глава назначи Илия Христозов за съветник по икономика и инвестиции, Невянка Кънева за съветник по правни въпроси, Николай Копринков за съветник по вътрешна политика и гражданско общество.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани