Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Доналд Тръмп в действие – строи стена с Мексико, ограничава достъпа на мюсюлмани

[post-views]
Тръмп събра над 50 милиона долара за една вечер за предизборната си кампания

donald-trumpПореден натоварен ден за новия американски президент. Доналд Тръмп продължава да подписва укази в изпълнение на предизборните си обещания. Той приема документи, свързани с националната сигурност, включително решение за строеж на стена по границата с Мексико.
Президентът на САЩ отбеляза в социалните мрежи, че предстоят важни решения и категорично заяви „Ще построим стената!”. Сред останалите мерки на Доналд Тръмп за ограничаване на миграционния поток е „детайлно проучване” на всички лица, пристигащи от 7 мюсюлмански държави от Близкия Изток и Африка.


Държавният глава обеща и „мащабно разследване на изборните измами”. По-рано Тръмп обяви, че милиони хора са гласували незаконно на президентските избори. Разследването ще включва случаи на регистрирация в два щата и невалидни бюлетини. Особено внимание ще бъде обърнато на починали хора, „участвали” във вота.

Шон Спайсър – говорител на Белия дом:

„Президентът вярва в изборните измами и случаи на хора, които са гласували незаконно. Той поддържа тази теза, опирайки се на доказателства, които е получил.”

Президентът допълни, че между 3 и 5 милиона незаконни мигранти са дали гласа си за Хилъри Клинтън, което е причина за голямата разлика в нейна полза. Той не представи конкретни доказателства за думите си, а твърденията му предизвикаха недоволство в редиците на републиканците.
Доналд Тръмп е решен да опровергае всички твърдения, поставящи под съмнение легитимността му. Той използва като основен аргумент броя на присъстващите по време на инаугурацията. С шеговит тон пресата и социалните медии в САЩ обсъждат „фактите” и говорят за „алтернативната реалност” на новия президент.

Най-ново

Единична публикация

Избрани