Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мартин Шулц срещу Ангела Меркел на предстоящите избори за канцлер на Германия

[post-views]
Мартин Шулц срещу Ангела Меркел на предстоящите избори за канцлер на Германия

MERKEL SHULCМартин Шулц срещу Ангела Меркел. Така ще изглежда битката за поста на германския канцлер на изборите през септември. Доскорошният председател на Европейския парламент оглавява листата на cоциалдемократите в Германия.
Лидерът на Социалдемократическата партия и настоящ вицеканцлер Зигмар Габриел обяви, че се отказва от участие в надпреварата и обяви кандидатурата на Мартин Шулц за  канцлерския пост. Според него Шулц има по-големи шансове за успех, а Германия има нужда от ново ръководство.

Mартин Шулц – кандидат за канцлер на Германия от Социалдемократическата партия:

„Дълбока пропаст разделя нашето общество, но това се наблюдава и в други страни в Европа, не само у нас. Европейските общества се отчуждават. След изборите в САЩ можем да кажем, че обществата по целия свят се отчуждават.”

На парламентарните избори Шулц ще се изправи в дуел срещу настоящия канцлер Ангела Меркел, която се бори за четвърти пореден мандат. Решението на социалдемократите се разглежда като опит през септември да излязат от сянката на по-малък партньор в управляващата коалиция. Те ще се стремят към обединение с по-малки леви партии. Председателят на партията Зигмар Габриел обвини Меркел, че водената от нея политика е допринесла за кризата в Европейския съюз през последните години.

Най-ново

Единична публикация

Избрани