Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентът Радев в Брюксел и Монс

[post-views]
Президентът Радев  в Брюксел и Монс

3-radevПрезидентът Румен Радев ще направи първото си работно посещение в Брюксел на 30 и 31 януари.
На 30 януари българският държавен глава ще проведе срещи с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.
На 31 януари президентът Румен Радев ще разговаря с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Държавният глава ще посети офисите на българската делегация в Главната квартира на НАТО и ще се срещне с нейните членове. В рамките на визитата си президентът Радев ще посети Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили в Европа в Монс. Той ще проведе среща на четири очи с генерал Къртис Скапароти – върховен главнокомандващ на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа. След това ще се проведат пленарни разговори между водената от българския президент делегация и Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа.
По-късно държавният глава ще се срещне с българските военнослужещи във Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа. След посещението в Брюксел, на 3 февруари президентът Румен Радев ще участва в заседанието на Европейския съвет в Малта.  

Най-ново

Единична публикация

Избрани