Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Администрация и съвети

[post-views]
Администрация и съвети

3-radev-ekipС първите укази, които президентът Румен Радев подписа като държавен глава, той постановява президентството да се състои от администрация на президента и съвети, които да подпомагат президента и вицепрезидента при изпълнението на правомощията им.

Администрацията на президента включва:
Главен секретар, началник на кабинета на президента, началник на кабинета на вицепрезидента. Президентът  ще има секретар по външна политика, секретар по българското председателство на Съвета на ЕС-2018, секретар по сигурност и отбрана, секретар по правни въпроси, секретар по правни въпроси и антикорупция, секретар по духовност и култура, секретар по регионално развитие, секретар по икономика и инвестиции, секретар по социални политики и здравеопазване, секретар по образование, наука и иновации, секретар по вътрешна политика и гражданско общество, секретар за връзки с медиите.
В администрацията на президента работят пет комисии:
Комисия по българско гражданство, Комисия по помилването, Комисия по предоставяне на убежище,  Комисия по опрощаване на несъбираеми държавни вземания, Комисия по наименуване на обекти с национално значение и населени места.
 

Най-ново

Единична публикация

Избрани