Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Противоречиви съобщения за бъдещето на мирните преговори за Сирия

[post-views]
Москва и Вашингтон на нож за Алепо

At least 34 killed in new attacks in Syrian city of Aleppo

Перговорите за бъдещето на Сирия се отлагат. Руският министър на външните работи Сергей Лавров съобщи, че планираната конференция в Женева няма да се състои преди края на месец февруари. Специалният пратеник на ООН за Сирия отказа да потвърди промяната и ще обсъжда въпроса и през седващата седмица.
Конференцията в Женева беше насрочена за 8 февруари след срещата в казахстанската столица Астана на 23 и 24 януари. Лавров не посочи конкретна причина за отлагането на преговорите. Изявлението дойде веднага след разговора му със сирийската опозиция. По време на срещата бунтовниците получиха и проект за бъдещата конституция на Сирия, който ще бъде разгледан в Женева.
Междувременно Сирия отново стана арена на сблъсъци между джихадисти и бунтовници. 6 бунтовнически фракции обединиха усилията си в отговор на нападение в северната част на страната от бившото крило на Ал Кайда в Сирия, фронтът Ал-Нусра. Джихадистите считат опозционните сили за национални предатели, заради участието им в преговори с представители на режима на сирийския президент Башар Асад.
Другото лице на войната в Сирия са руините на град Алепо, който се опитва да се възстанови, след като през последните 4 години беше център на войната срещу ИДИЛ.

Най-ново

Единична публикация

Избрани