Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Динамична и отлична година за Зенитно-ракетните войски

[post-views]
Динамична и отлична година за Зенитно-ракетните войски

11-ZenRakVoiskiПърва зенитно-ракетна база (ПЗРБ) проведе Анализ за дейността си през изминалата 2016 г. с участието на заместник-командира на ВВС бригаден генерал Петьо Мирчев. В своя брифинг командирът на базата полковник Емил Димитров определи изтеклата година като много динамична за зенитно-ракетните формирования. Той изтъкна, че войските са се представили отлично във всички национални и международни тренировки и учения на ВВС. Дивизионите са изпълнявали задачи от нови райони и позиции, денем и нощем, често в изключително лоши климатични условия. В хода им са били отработени различни методи за управление и водене на бойни действия. Реализирани са над 300 електронни пуска и всички заповядани цели са успешно „поразени“.  „Както винаги, така и през изминалата година работихме всички заедно като екип и можем само да се гордеем с постигнатите резултати. В многобройните учения личният състав придоби още повече опит, рутина и самочувствие. Подготвени бяха нови бойни командири“ – изтъкна полковник Димитров. 
„Възхищавам се на професионализъма, стоицизма, реда и дисциплината, които демонстрирате. На това, че в условията на силно ограничени ресурси реализирате такива забележителни резултати – отбеляза бригаден генерал Петьо Мирчев – От името на командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков и от свое име изказвам искрените си благодарности за всичко постигано от вас. Успехите ви показват, че в Зенитната база служат забележителни хора! Убеден съм, че и през 2017 година ще сте сред примерите за подражание, за себеотдаване и мотивация във Военновъздушните сили“. 
Възможности за доказване на личния състав на базата и през 2017 г. няма да липсват. Предстоят нови предизвикателства, включително и най-голямото тактическо учение с бойни стрелби на полигон „Шабла“ със сили на ПВО от съюзнически и партньорски държави. 

Ивайло Пашов

Най-ново

Единична публикация

Избрани