Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нова инициатива на ЕС – допълнително средства за бежанските лагери в Африка

[post-views]
ЕС до края на годината може да изпрати мисия от военни инструктори в Мозамбик

eu-africaЕС трябва да отпусне допълнително средства за бежанските лагери в Африка. Около тази идея се обединиха министрите на вътрешните работи на 28 членния блок. Според тях само така може ефективно да се затвори мигрантския маршрут през Средиземно море.
Вътрешните министри на страните-членки от ЕС се събраха в столицата на Малта Валета в търсене на решение за кризата с мигрантите.  Германският вътрешен Томас де Мезиер смята, че създаването на центрове за обработката на документи в бежанските лагери, ще доведе до значителното намаляване на нелегалния поток от хора през Средиземно море.

Томас Де Мезиер –министър на Германия:

„Хората, станали жертва на трафиканти, се нуждаят от сигурност и безопасност място. Това място трябва да е извън границата на Европа, и от там да приемаме единствено хора, които наистина се нуждаят от защита.”

След Турция Либия е другата страна  – дом за стотици хиляди бежанци и мигранти от Близкия изток и Северна Африка.
ЕС иска лагерите да се ръководят от Агенцията по бежанците към ООН или от Международната организация по миграцията. На място те да провеждат мониторинг на хората, които реално могат да получат политическо убежище и статут на бежанци, а тези които им бъде отказан, да бъдат връщани в родината им.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани