Информационен център на Министерство на oтбраната

Новото лице на Френските социалисти Беноа Амон спечели партийния вот за президент

bnБеноа Амон ще се "състезава” от името на френската социалистическа партия в президентските избори през април. Бившият министър на образованието спечели втория тур на вътрешнопартийния вот срещу Манюел Валс с почти 59% подкрепа от гласоподавателите.
Критик на икономическата политика на управляващите, Беноа Амон е новото лице на социалистите във Франция. Той обеща да въведе универсален месечен доход от 600 евро за всички пълнолетни граждани, ако стане президент. Преди това Амон трябва да преодолее разкола в Социалистическата партия.
Беноа Амон – кандидат за президент от Социалистическата партия:

„Още в понеделник ще призова всички кандидати-социалисти, както и всички с леви и „зелени” възгледи, най-вече Яник Жадо и Жан-Люк Меленшон, да помислят за интереса на френските граждани. Искам да обединя всички французи в общ проект. Нека да изградим една нова и горда със себе си Франция. Да накараме сърцето на Франция да бие отново. Да живее Републиката! Да живее Франция!”

Победител и победен демонстрираха солидарност.
 Манюел Валс – загубил номинацията на Социалистическата партия:

„Беноа Амон е кандидатът на нашето политическо семейство и сега е натоварен а ангажимента на постигне обединение.”

На френските социалисти им предстои трудна битка. Възможно е привържениците на Валс да пренасочат гласовете си към отделилия се от партията и водещ кампания като независим кандидат Еманюел Макрон. Последните социологически проучвания не вещаят силен резултат за Амон в президентския вот. Очаква се той да спечели около 15% от народния вот, с което ще остане далеч след основните претенденти за Елисейския дворец – Марин Льо Пен, Франсоа Фийон, дори и Макрон.
Междувременно, кандидатът на десницата Франсоа Фийон публично отхвърли обвиненията срещу себе си и съпругата си за отклоняване, незаконно присвояване и укриване на публични средства. Фийон заяви, че това е опит да бъде уязвен в навечерието на президентския вот.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top