Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Терор в Канада – Шестима убити при нападение срещу джамия в град Квебек

[post-views]
Терор в Канада – Шестима убити при нападение срещу джамия в град Квебек

kanada kwebek atentat

Шест души бяха убити и осем ранени при нападение срещу джамия в канадския град Квебек. Министър-председателят на страната Джъстин Трюдо определи атаката като терористичен акт срещу мюсюлманската общност.
Двама маскирани мъже, въоръжени с автомати, са атакували Мюсюлманските културен център в град Квебек. По време на атаката в сградата е имало около 50 богомолци, събрали се за вечерната молитва.
Властите потвърдиха, че и двамата нападатели са задържани – единият на място, а другият на метри от центъра. Има опасения и за трети стрелец. Полицията проверява информацията.
Случаят се разглежда като терористичен акт. „Осъждаме този терористичен акт срещу мюсюлманския център. Канадските мюсюлмани са важна част от обществото. Подобни безсмислени актове нямат място в нашата общност, страна, и градове”, се казва в изявление от офиса на канадския премиер Джъстин Трюдо.
За последната една година Мюсюлманският културен център в Квебек за втори път става жертва на ислямофобска атака.
През лятото на  2015 г. сградата беше подложена на вандализъм, нападателите бяха изпочупили прозорците и бяха разлели свинска кръв по сградата.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани