Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Английските клубове на печалба през януари

[post-views]
Жозе не обича десен волан

31-FUTBOLIST BRADATКлубовете от Висшата английска лига изхарчиха общо 215 милиона лири за нови попълнения през януари 2017 година. Общата сума, дадена за нови футболисти през настоящия сезон 2016-2017, е 1.38 милиарда паунда, пише в анализ на Делойте Спортс Бизнес Груп. Общо английските отбори са на печалба от 40 милиона лири след края на януарския трансферен период, а това се случва за първи път. 
Клубовете, които се намират на последните шест позиции във Висшата лига, изхарчиха общо 110 милиона лири в опита си да добавят качество в съставите си. Саутхямптън даде 14 милиона паунда за Маноло Габиадини от италианския Наполи, докато Бърнли плати 13 милиона за Роби Брейди. Най-известните футболисти, напуснали тимове от Висшата лига през настоящата зима са Димитри Пайе, Оскар, Один Игало и Мемфис Депай.
Тих и спокоен обаче беше зимният трансферен прозорец в испанската Примера дивисион. Клубовете от Ла Лига направиха общо 40 входящи сделки и похарчиха около 31-FUTBOLIST X219,55 милиона евро. Реал Мадрид и Атлетико Мадрид бяха пасивни поради наложеното ембарго. Другият колос Барселона също не предприе трансферен ход. 
В последния трансферен ден най-шумно беше идването на Хесе Родригес в Лас Палмас. Канарският стрелец обаче подсили „жълтите“ като преотстъпен. Крилото на Селта Фабиан Ореяна вече е част от Валенсия, като пристигна на „Местайя“ под наем със задължителна опция за откупуване, възлизаща на три милиона евро. 
Реал Мадрид пък преотстъпи Лукас Силва на Крузейро до лятото на 2018 година.         

Бистрят ново правило във футбола
По време на следващото си заседание през март Бордът на международната футболна асоциация (IFAB), който може да променя правилата на футбола, ще разгледа предложението при жълт картон получилият го играч да напуска терена за няколко минути. Такава санкция примерно има в хокея на лед, където даден състезател може да бъде отстранен за 2 или дори 5 минути, през което време на негово място не влиза друг играч. Ако предложението бъде прието, в началото то ще влезе в действие на юношеско и аматьорско ниво и то най-рано след около 2-3 години. УЕФА вече тества нововъдението по време на няколко аматьорски турнира през последните години. На сбирката си в Лондон IFAB ще обсъди още предложението отделните футболни асоциации да имат по-голяма свобода сами да решават по колко смени да има на мач в местните им първенства. Поддръжниците на тази идея твърдят, че по този начин повече хора ще бъдат насърчени да се включат в играта на аматьорско равнище.
От Борда ще обърнат още внимание и на въпроса за честността във футбола и за ролята на капитаните на отборите – т.е. как те биха спомогнали за по-добрата дисциплина на терена посредством комуникация с останалите футболисти и съдиите.      
 

Най-ново

Единична публикация

Избрани