Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

На среща в Малта лидерите от ЕС ще обсъдят миграцията и Брекзита

[post-views]
ЕК призовава Съветът на ЕС без отлагане да гласува за приемането на България, Румъния и Хърватия в Шенген

EU

Лидерите от ЕС събраха в Малта на неформална среща в търсене на решение на мигрантската криза и бъдещето на блока след Брекзит. България е представена от президента Румен Радев.
Срещата е посветена на ограничаването на нелегалната миграция от страните в Северна Африка към Европа.
Западните медии поставят основния фокус на посещението на британския премиер Тереза Мей, която преди началото на разговори посочи, че Лондон ще продължи да оказва помощ при справянето с мигрантската криза и ще остане надежден партньор на блока.
Очаква Мей да разкрие пред лидерите какви проблеми е обсъдила в САЩ с Доналд Тръмп.
Редица лидери не одобряват водената от Вашингтон миграционна политика. Първият дипломат на Брюксел Федерика Могерини открито посочи, че съществуват определени различни между ЕС и САЩ по въпроса.
Основата цел на европейските лидери е да се затвори мигрантиският маршрут през Средиземно море, който се активизира след затварянето на този през Западните Балкани.
Българският президент Румен Радев бе посрещнат във Валета от Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер. Той разговаря с германския канцлер Ангела Меркел и обсъди с нея предстоящото си посещение в Германия, което започва в понеделник. Тя пожела успех в отговорната му мисия като български държавен глава.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани