Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обратно броене в “Левски“

[post-views]
10 000 гласа за Радо и Сани


32-LEVSKI
Принс Сайди ще се опита да си спечели договор в ,,Левски“
По време на повече от специално общо събрание, което трябваше да се проведе днес, се очакваше да бъдат направени изключително сериозни промени в управлението на футболен клуб Левски. Същинската работа на събранието всъщност ще се състои на 20 февруари по технически причини. Собственикът обаче ще остане същият. Спас Русев започва мащабна операция, целяща извеждането на клуба от кризата и превръщането му, ако не в печелившо предприятие, то поне в клуб, която ще успее да се самоиздържа в рамките на икономическата ситуация в страната.
Известно е, че процесите в дълготраен аспект в клубове като „Левски“ и ЦСКА зависят от политическата конюнктура. И понеже сега у нас е безвремие и само се прогнозира без обаче да се знае какво ще стане след изборите, процесите на футболно ниво минават в поза снишаване. В „Левски“ изпреварват събитията и тръгват по един план, който гарантира поне на книга приличен живот в следващите три години. В този период най-популярният роден футболен клуб ще има сигурни приходи от солиден спонсор, сега притежаващ част от акциите. В тези три години пък трябва да се изработи формула за финансиране, която да не зависи само от един спонсор или от модела „Чичко Паричко“. Говори се за китайски инвеститори и за навлизането на мощен играч с огромен финансов потенциал. Тяхното идване няма да стане нито за година, може да минат дори и две.
Но в последните дни се появиха доста смущаващи за синята общност индикации. Първо новия спортен директор Даниел Боримиров призова феновете да си платят членския внос от 12 лева и така на година ще се вливат в клубната каса по 12 милиона лева. Чудесно, ама няма как да стане факт. Причините са много и не са еднозначни. Практиката у нас пък показва, че след такива призиви обикновено идва фалит на съответния клуб. За справка – Александър Томов и неговите неуспешни кампании.
Второто притеснение у феновете хвърли бившия кмет на столицата Стефан Софиянски, обявил, че Спас Русев търси купувач за клуба. А всички знаем, че такъв на този етап е почти невъзможно да се намери.
В същото време Русев светкавично направи няколко рокади в оперативното управление на клуба с цел да успокои обстановката. Около Станислав Ангелов се натрупа прекалено много напрежение и той бе снет от поста спортен директор, за да бъде върнат в школата на „Раковски“. Русев върна на този пост Даниел Боримиров, но той остава шеф и на ДЮШ и не е ясно как ще съчетава двете длъжности. Босът отиде за десетина часа при отбора в Кипър, видя се с Топузаков и удължи договора му. Доведе и футболист от Либерия, който ще бъде на проби. Може да има и още нови.
Отборът има задача да се класира за групите на Лига Европа като начало. А обратното броене на „Герена“ започва от днес или от 20 февруари. Какво ли ще се случи в следващите три години? Това никой не знае.

Най-ново

Единична публикация

Избрани