Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

luchezar_lozanovВ най-преставителния хам на България – „Св. Александър Невски” покривът тече. Близо метър е бялата следа върху фреските под купола, на други места мазилката е свлечена. От стопаните на храма чух, че държавата е виновна – не им дала 10 млн. лв., за ремонт. Доскорошният министър-председател Бойко Борисов преди близо година им обеща 20 млн лева при готов проект за реконструкция. Явно се е скъсала жичката между желанието и възможностите. Насред столицата едно културно богатство си отива. 
Църквата ползва държавни пари непрозрачно. БПЦ не е обект на Закона за обществените поръчки и не е задължена да харчи чрез поръчки. Обикновено храмовете искат 3 оферти, избират една и я подават като количествено-стойностна сметка. Поисканата сума е отчетена за похарчена. 
Църквата стана собственик на храма. Била бедна – за да го ремонтира, трябвало да събира такса вход, но тя не ще. Ако аз като собственик на апартамент поискам държавата да ми даде пари за ремонт, ще ми се смеят. Как си собственик, ако не да носиш отговорност. Включително и финансова. Защо е оправдано вярващият да бръкне в джоба на невярващия чрез данъците, за да финансира липсата на отговорност и най-вече на прозрачност. Да трупаш имоти така, ми се струва много лесно.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Лъчезар Лозанов

Най-ново

Виж още

Избрани