Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Смолянските алпийци отново на Световна купа

[post-views]
10 000 гласа за Радо и Сани

32-ARMY NA SKIВоеннослужещи от 101 алпийски батальон, съвместно с екипа от Българската федерация по ски, участват в подготовката на трасетата за провеждането на кръговете от Световната купа за мъже и жени по сноуборд. Квалификациите и състезанията ще бъдат на 03, 04 и 05 февруари.
Военнослужещите изпълняват успешно поставените им задачи на пистата „Алберто Томба” в Банско благодарение на добрите си ски умения, които придобиват по време на бойната подготовка и съвместните курсове с Българската федерация по ски. Работата се извършва при изключително ниски температури от минус 14 градуса, но това повишава уменията им за оцеляване, а движението със ски подобрява спортната им форма.
Участието на нашите алпийци се осъществява след отправено искане от Българската федерация по ски и съгласно заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев.
Това сътрудничество е вече традиция, а връзките между федерацията и поделението са толкова трайни, че е немислимо провеждане на голямо първенство у нас в белите спортове без участието на воините от Смолян. Съвместните курсове в края на всеки сезон пък водят до усъвършенстването на уменията на воините на ски, което пък води до повишаване на бойната готовност.          

Най-ново

Единична публикация

Избрани