Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

10 000 гласа за Радо и Сани

[post-views]
10 000 гласа за Радо и Сани

32- BANSKO BANDERПовече от 10 000 българи ще дерат гърла за Сани Жекова и Радо Янков по време на стартовете от календара на СК по сноуборд, които ще се проведат за първи път у нас. Елитът на световния сноуборд пристига в Банско за грандиозното събитие. Преди 10 години БФСки организира перфектно Световната купа по сноуборд – Биг Джъмп в центъра на София, която бе гледана наживо от над 10 000 зрители и милиони по целия свят. Участниците в паралелния гигантски слалом (мъже и жени) в Банско са 100, а същата е бройката и на тези от спринткроса. С тях пътуват и 100 души – треньори и обслужващ персонал. Журналистите, акредитирани до момента, са над 100. 
В Банско са всички действащи олимпийски шампиони в дисциплините от последните зимни игри в Сочи 2014. При мъжете личи името на двукратния златен медалист в паралелните дисциплини Вик Уайлд (Русия). При дамите тук са шампионката от Сочи в паралелния гигантски слалом Патриция Кумер (Швейцария) и тази в паралелния слалом Юлия Дулмовиц (Австрия). Безспорната №1 в последните години е Ева Самкова (Чехия), олимпийска шампионка в сноубордкроса от Сочи 2014. В Банско идва и златният медалист от Сочи в сноубордкроса при мъжете Пиер Волтие (Франция). 
България ще бъде представена от големите си звезди Радослав Янков, носител на Световната купа в паралелните дисциплини за сезон 2015/16, както и Александра Жекова – пета от олимпиадата в Сочи в сноубордкроса, европейска шампионка в паралелните дисциплини за 2006 г и трикратна победителка в стартовете за Световната купа в сноубордкроса.
„Шегувахме се с треньора ми, че за пръв път ще мога да посрещна световния елит като домакин и да карам пред родна публика. Обещавам да дам всичко от себе си и се надявам да зарадвам хората с успех. Има напрежение, има тръпка и няма да крия, че емоцията е доста голяма“, разкри Янков и добави, че двамата със Сани Жекова разчитат на силната подкрепа на публиката. Двамата проведоха тази година голяма част от подготовката си именно под връх Тодорка и това им дава предимство.Третият български участник ще е Теодора Пенчева, която ще кара в паралелните дисциплини. Състезанието е на 4 февруари и ще бъде предавано в цяла Европа, Русия и Китай. Входът за зрители е свободен. В паралелния гигантски слалом ще се проведат два старта, които са насрочени за 3 и 5 февруари.                   

Най-ново

Единична публикация

Избрани