Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Доналд Тръмп с остра критика към Съдебната система

[post-views]
Пробив в САЩ  – демократи и републиканци постигнаха споразумение

trump-usaСловесната битка в САЩ между новата администрация в Белия дом и федералния съд се разраства. Президентът Доналд Тръмп остро разкритикува федералния съдия, отменил наложеното от Вашингтон ограничение за пътуване за гражданите от шест мюсюлмански страни.
Вече като запазената марка за новият американски президент, Тръмп атакува опонентите си с поредния пост на страницата си в Туитър.
„Просто не мога да повярвам, че съдия може да постави страната ни в голяма опасност. Ако нещо се случи, обвинявайте него и съдебната ни система, написа Тръмп.
До поредния пряк сблъсък между институциите в САЩ се стигна, след като миналата седмица Доналд Тръмп издаде заповед да се издават визи за гражданите на шест мюсюлмански страни.Няколко дни по-късно федералният съд в щатите Вашингтон и Минесота отмениха забраната, като противоконституционна, защото президентът не може да решава кой може и кой не може да влиза в страната.
От администрацията на Белия дом обявиха, че ще обжалват решението пред апелативния съд, и има готовност да се обърнат към върховния съд.
Пълната забраната причини истински хаос по летищата и беше посрещната с масови протести в десетки градове в САЩ.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани