Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Илиана Йотова: Реформа на Дъблин

[post-views]
Илиана Йотова: Реформа на Дъблин

3-iotova„Предложените от ЕК промени в Дъблинското споразумение  не облекчават страните – външни граници на Европа. Напротив – техните отговорности стават още по-големи, най-вече в частта, която предвижда бежанците и мигрантите да подават молби за убежище в първата страна от ЕС, в която влязат, и да бъдат връщани в нея, ако се преместят в друга държава. В Европа нямаме общи критерии за убежище, в момента всяка една страна има свои собствени правила“
Това  заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на среща с Даниел Ороа –  председател на Комисията по европейски въпроси и член на Комисията по отбрана в Националното събрание на Френската република и посланика на Френската република у нас Ерик Льобедел. Илияна Йотова допълни, че приветства новата европейска Агенция за гранична и брегова охрана. 
„Отношенията с Турция са от изключително значение, както за България, така и за Европа. Позицията трябва да бъде общоевропейска и би следвало да се изпълнят всички критерии, за да се либерализира визовият режим“, коментира още вицепрезидентът. „Турция може да бъде сериозен съюзник в борбата с  бежанската криза и тероризма“, добави Илияна Йотова.

Най-ново

Единична публикация

Избрани