Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

aleksandur_GigovМечтите се създават, за да се сбъдват. И колко е хубаво, когато те се преливат в реалност. Превръщат се в нещо, до което може да се докоснеш, нещо на което можеш да се зарадваш и насладиш от сърце.
Миналият уикенд Банско отново показа какво е световна класа. Този път домакините демонстрираха възможностите си без натрапване и без излишен патос. Защото под връх Тодорка вече десетилетие се провеждат състезания от възможно най-висок ранг. А стартовете от световната купа по сноуборд за мъже и жени просто бяха черешката на тортата. С български триумф пред феноменална публика. С победа и подиум на един велик българин – Радослав Янков. С една неустоима чаровна дама – Александра Жекова, демонстрарирала за пореден път планетарната си сила.
Всъщност триумфът е логично следствие на огромна работа, свършена от родната федерация по ски и домакините от Банско. А след този пробив в сноуборда рано или късно ще имаме радости и в ските. Просто защото се работи правилно. Има стратегия, съществува желание и амбиция. И най-важното – проектът се реализира от можещи и знаещи хора. А екипи, съставени от кадърни люде се намерат все по-трудно у нас.
Дали обаче държавата ще продължи да залага на бялата печеливша карта. Това е въпросът?

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Виж още

Избрани